Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Ett kokande samspel!

 

Alice Klint och Kristin Kennemark växte upp på Västgötaslätten, på samma gata och med samma förväntningar på livet. Folkmusik var startpunkten för en livslång vänskap och ett musikaliskt samarbete: Vågspel.

Med rötterna stadigt i den västgötska låtskatten spelar Alice Klint och Kristin Kennemark både egenskrivna melodier och i tradition. Ett kraftfullt berättande och ett kokande samspel gör att dansen aldrig är långt borta. Vågspel är duon som tar partypolskan till en ny nivå!

År 2015 kammade duon hem titeln Årets Unga Folkmusikband på Folkmusiknatta i Falun och har därefter spelat på de största folkmusikscenerna i Sverige. Vågspels debutalbum släpptes 2017 och året därpå korades duon till Årets nykomling på Folk och Världsmusikgalan i Norrköping. Våren 2022 utsågs Vågspel till Ensemble in Residence hos Musik i Syd. Residenset ska främja duons utveckling och internationella karriär under ett och ett halvt år. I augusti 2022 släpptes deras andra album I nöd och lust.

Alice Klint och Kristin Kennemark har båda varsin kandidatexamen i klassisk musik, vilket har bidragit till duons höga tekniska nivå samt skapat en frihet i både fiolspel och komponerande. Vågspels musik är rytmisk och melodiös, innovativ och lekfull. Kompositionerna har en egen spännande färg och speglar ofta sin samtid – både dess sorger och lyckorus. Vänskapen musikerna emellan är grunden i det sammansvetsade stämspelet. Tillsammans vill de ta sig an de stora känslorna!

Kristin Kennemark – fiol
Alice Klint – fiol

ENTRÉ

160kr ordinarie/
100kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen