Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Traditionell folkmusik, manouche-jazz, fusion, och en stor dos avant-garde pop á la Frank Zappa.

Spöket i Köket kan vara Sveriges fräsigaste bigband som blandar traditionell folkmusik med manouche-jazz, fusion, och en stor dos avant-garde pop á la Frank Zappa. Det är tio musiker som spelar på tjugo instrument och sjunger på fyra språk.

Mycket har sagts om Spöket i köket; gangstafolk, ”tvättäkta orkester”, barnmusik för vuxna, ett kärleksbarn mellan besinningslöst umpa-bumpa och raj-raj på logen med mera. Bandet har gjort otaliga konserter omkring i Norden och Europa, på såväl stora folkfestivaler som på pubar, nattklubb, i trädgårdar, på kaféer och i kyrkor. Musiken är från nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och egna bitar i traditionell stil, allt arrangerat för Spökets kluriga sättning. Varmt välkomna, det är förbjudet att sitta still!

Nu skivaktuella med Kurbits & Flames!

Vad är Kurbits & Flames? Ett koncept, det är vad det är.
Det är vår högoktaniga turbo-bigband version av traditionell folkmusik. ’Traditionell folkmusik’ i den bemärkelse att den måste vara så tillgänglig, lätt och välkomnande att alla ska kunna delta, men också intrikat, unik och intressant nog för att hålla i hundratals år. Enligt såna kriterier är gamla spelmanslåtar bara pop som inte är pop längre, men fortfarande har kvar all den potentialen efter alla dessa år.
Det här är musik som det är meningen att man ska vilja delta i. Att vara där, jamma låtarna själv, dansa till dem, uppleva kulturen direkt, och få inspiration att skriva fler. Nu gör vi verklighet av det! Låt oss göra folk till pop igen!

Lies Hendrix – durspel / melodeon
Erik Bengtsson – bas
Nisse Blomster – mandolin, gitarr, banjo, sång, podorhytmie
Emma Engström – piano
Signe Kierkgaard Schmidt – fiol+9+
Mads Kjøller-Henningsen – flöjter, vevlira
Henrik Büller – barytonsax, altsax
Erik Larsson – tenorsax, klarinett
Sebastian Petersson – trombon
Albin Lagg – trumpet

ENTRÉ

200kr ordinarie/
140kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)
Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen