Trallkedjan är tänkt att vara ett sätt för intresserade att träffas och utbyta erfarenheter kring trallning. Vi möts regelbundet digitalt, varannan onsdag, för att lära av varandra. Du som gillar folksång kommer säkert att gilla trall! Totalt ses vi 6 träffar under hösten, vi kommer att gästas av kända som mindre kända trallare. Denna höst får vi bl a besök av Brita Björs, Emma Härdelin och Sofia Hultqvist Kott.
Initiativtagare och spindeln i nätet är Mats Genell, som bjuder in olika trallvänner att inspirera deltagarna under varje träff. Alla har vi vår egen röst och med den kan vi göra så många olika saker. För oss som håller på med folkmusik ger trallandet ett instrument som vi alltid har med oss. Trallkedjan är en serie träffar för oss som vill prova, lära oss, eller utveckla trallandet. Se det som en möjlighet att dela med och inspireras av varandra. Och att lära sig nya låtar förstås. Träffarna är unika, olika ledare håller i dem och delar med sig av sin repertoar, sin personliga stil och sina tips. Det är möjligt att du som deltar i Trallkedjan vill vara med och leda en träff någon gång. På så sätt kan kedjan bli väldigt lång. Vår förhoppning är också att Trallkedjan ska göra det lättare för oss som trallar folkmusik, att kunna träffas och känna gemenskap på stämmor. Kanske våga skriva upp oss i olika konstellationer på spellistor och tralla till dans när vi ses?
Du behöver inga förkunskaper för att delta! Du kan delta i alla träffar eller bara någon. Vi kommer ta ut en avgift för ditt deltagande, vi fakturerar dig.
Vi lär tillsammans, med och av varandra, mer erfarna trallare kan få inspiration och nyfikna nykomlingar får en bra ingång till att börja tralla. Trallkedjan är ett experiment, vi hoppas förstås att det ska falla väl ut, att många vill vara med och att vi även ska kunna nätverka lite sinsemellan. Träffarna kommer att organiseras som en studiecirkel hos Bilda.
Praktiskt:
Du anmäler dig här och får sedan ett mail med en länk till zoom där du ansluter dig till träffen. Vi bifogar även en instruktion för dig som aldrig använt zoom förut, men inget program behöver laddas ner för att delta.
Studieförbundet Bildas folkmusikarbete görs i samverkan med Folkmusikens Hus.