Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Kom och njut av medryckande folkmusik, dansa dig rusig och upptäck nya musikaliska universum. Våra lokala folkmusikstjärnor FRÄNDER bjuder in sina vänner från när och fjärran till Uppsalas egna folkmusikfestival – Fränder & Vänner Internationella Folkmusikfestival!
Den femte upplagan av Fränder & Vänner Folkmusikfestival äger rum på kulturoasen i Håga. Under två kvällar på två scener bjuds det på alltifrån ösiga reels och svängiga polskor till stämningsfull stämsång och smäktande ballader. Dansgolv, spel till dans och jam!
På årets upplaga får vi bland annat uppleva giganterna Garmarna och Lena Willemark, trollbindande Sudan Dudan från Norge, Ian Carr & Simon Thoumire från Scotland och såklart FRÄNDER.

Hjärtligt välkomna att ta del av en färgsprakande sommarfestival, fylld av spännande musik av högsta klass!

Mat, jam och dans från 17.00 båda dagarna.

Fredag:
Tonskalv
Dragkroka
Sudan Dudan (Norge)
Lena Willemark & Lisas
FRÄNDER
Lördag:
Tvesôvla
Simon Thoumire & Ian Carr (Scotland)
Ahlberg/Ek/Roswall
GarmarnaGRATIS BARNFÖRESTÄLLNING 5-10 år
Lördag 23 september 13.30 och 15.00 ”Långt bort ut i skogen” är en audiovisuell folkmusikföreställning med temat fäbod och vallmusik. I föreställningen får publiken lära sig om livet på fäboden, hur vardagen såg ut för fäbodkullan, hur hon lockade på djuren och kokade messmör. Vallvisor blandas med svängiga låtar. Musiken liveloopas och integreras med publiken som både får dansa fäboddisco och vara med och spela in ett ljudlandskap. På filmduken visas dels gamla arkivfilmer och dels filmer från Karl Tövåsens fäbod utanför Rättvik.

”Vi tror på musik som en del av en större, förenande kraft och genom musik vill vi förmedla värme och gemenskap. Detta tycker vi är extra viktigt i ett samhälle som tenderar att alltmer fokusera på människors olikheter. När sanningen är att vi alla är FRÄNDER. Därför bjuder vi in till Uppsalas alldeles egna folkmusikfestival!”
Till toppen