Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Mix Musik och Malmö Folk fortsätter sitt samarbete kring konsert- och klubbkvällar under Malmö Folk Festival. Till fredagskvällen har vi tillsammans bokat det unga dansk-svenska bandet Tailcoat, som kommer bjuda oss både på konsert för sittande publik och även bjuder upp till dans – allt i en “vanlig” Malmö Folk-kvällsanda, men denna gång i konsert- och danssalen Kuben på Malmö Live.

Tailcoat spelar nykomponerad folkmusik med rötterna i en gemensam nordisk tradition som resonerar i varje medlems musikaliska och kulturella bakgrund. Genom att utmana den kontemporära nordiska folkmusikens definierade drag söker bandet att utvidga gränserna mellan de skandinaviska ländernas folkmusiktraditioner och även gränserna mellan nytt och gammalt.

Med detta mål som utgångspunkt skriver och arrangerar bandet musik, som för folkmusiken in i det här årtusendet på ett nytt sätt. Här hämtas inspiration ur alltifrån svensk och dansk spelmansmusik, till musik över atlanten och från andra sidan ekvatorn. Instrumentsättningen är också en blandning av gammalt och nytt där akustiskt möter elektriskt och traditionella nordiska instrument möter en blandning av traditionellt och modernt slagverk.

På scen

Emil Ringtved Nielsen – Elbas
Henriette Ambæk Flach – Fiol och hardingfela
Mårten Hillbom – Slagverk
Rasmus Brinck – Nyckelharpa
Villads Hoffmann – Cittern

Före konserten, kl 19.00 blir det crash course i folkdans.

Konserten är ett samarrangemang med Riksförbundet för Folkmusik och Dans, RFoD.

Konserten är den del i Malmö Folk Festival.

https://youtu.be/0zD_uP3vWe4

 

Till toppen