Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

När Orquesta Tangarte från Malmö, en av Sveriges främsta tangoorkestrar, bjuder in, dragspelskonstnären Maria Kalaniemi och den mångsidiga fiolspelande Marianne Maans, till en gemensam konsert får du uppleva en levande blandning av tango och folkmusik, poetisk improvisation och nyfiken upptäckarglädje.

Havet skiljer Malmö från både Finland och Argentina. Men havet är inte bara en gräns, utan också en färdväg. Över denna väg har nyfikna, desperata, sökande och älskande människor färdats genom århundraden och med dem även melodierna, rytmerna och poesin. Orquesta Tangarte fortsätter att utforska beröringspunkterna mellan finsk och argentinsk tango, mellan folkmusik och tango. Det är inte första gången kvintetten samarbetar med finska musiker. 2017 firades Finlands 100 år av självständighet på Palladium med OrquestaTangarte och en rad finska artister.

Det är inte första gången kvintetten samarbetar med finska musiker. När vi firade Finlands 100 år av självständighet, 2017, bjöd Orquesta Tangarte in en rad finska artister. Det gav mersmak och nu får vi se Maria Kalaniemi och Marianne Maans gästa sextetten. Finlandssvenska Kalaniemi och Maans är prisbelönta och mångsidiga folkmusiker som tillsammans med malmöorkestern tveklöst ger sig i kast med musik från två världsdelar. Med hetta, vemod och lite finsk sisu tar de virtuosa musikerna med oss på en musikalisk seglats. Bäst att sitta stilla i båten!

Mix Musik och Musik i Syd

På scen

Juanjo Passo: bandoneon och musikalisk ledare
Hedda Heiskanen: violin
Irina Binder: violin
Per Tidstrand: cello
Garik Binder: piano
Jakob Gerhardsson: kontrabas
Maria Kalaniämi: ackordeon och sång
Marianne Maans: fiol

https://youtu.be/LKVpsT54dWw

Till toppen