Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Support: Sakhra Quartet

Souad Massi är en lysande stjärna bland dagens algeriska artister. Med en röst som klingar klart som kristall sjunger hon på arabiska och hon jämförs ofta med Joan Baez eller Tracy Chapman. Det var hennes aktivism, mod och popularitet som förde henne fram i rampljuset. Hon skapar en finkänslig och harmonisk algerisk folkrock där texterna har ett tydligt politiskt budskap.

 

Souad Massi har skapat sitt rykte under loppet av en karriär som sträcker sig över mer än 20 år. Trots en osviklig beslutsamhet att stå upp för det hon värderar högst, frihet och rättvisa, genomsyras hennes sånger av kärlek, altruism och tapperhet, med en ständig vilja att utrota intolerans. Långt ifrån den populära raï-musiken gav Souad Massi, med sin inspiration från folkmusiken och gitarren slängd över sin axel, ett nytt sound till algerisk samtida musik.

 

Hon släppte sitt 10e studioalbum ”Sequana” 2022. Om hennes musik tidigare var färgad med folkmusik och chaâbi, så breddar hon här ljudpaletten så långt som till Sahel, Karibien och Brasilien. Sedan sin debut på 1990-talet har den algeriska sångerskan-gitarristen spridit sin folkpoesi i ett ständigt föränderligt mångkulturellt ljuduniversum. Souad Massi bygger broar med sin närvaro och starka budskap. Känslorna kommer svalla!

I samarbete med Öppna Malmö. Konserten är en del av Malmö Folk Festival, läs hela programmet här: https://www.malmofolkfestival.se/sv

 

 

På scen:

Souad Massi: sång, gitarr

Malik Kerrouche: gitarr

Guy Nsangue: bas

Maamoun Dehane: trummor

Mokrane Adlani: violin

 

 

Till toppen