Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Open Stage är scenen för dig – musiker, dansare, lyssnare – som vill testa något nytt.

Är du musiker? Vill du kanske testa några nya låtar inför publik? Som dansare vill du kanske visa upp några nya moves? Som lyssnare vill du kanske upptäcka något som du inte visste om, erbjuda dina öron och närvaro som publik är du med och skapar kultur! På Stallets Open stage kan du möta amatörer, halv och helproffs som alla har ett gemensamt. De har något att berätta för dig!
Anmäl dig nu till stallet@rfod.se med kort text, bild och gärna någon länk som vi kan lyssna på. Vi önskar en bredd i programmet och kommer prioritera folk- & världsmusikakter.

På scen den 4 april:

Torgny Lundberg

Torgny Lundberg har sitt musikaliska ursprung i den östgötska traditionen med spel till dans som huvudgren. Favoritrepertoaren består framförallt av sextondelspolskor från när och fjärran.Torgny leder V-Dala spelmanslag i Uppsala sedan tre år tillbaks och är frekvent spelman i folkdanslaget Philochoros. Med musikalisk utbildning vid Stensunds och Malungs folkhögskolor samt Eric Sahlström-institutet i ryggen var det nu dags att fira pandemins sorti med ett musikaliskt avtryck i form av en sprillans ny soloplatta.

KAROO

Magi utlovas när grymma KAROO intar scen.

KAROO utforskar den senegalesiska Griot traditionen, sånger från Portugal och Cape Verde, och svensk folkmusik blandas friskt för att skapa ett unikt ljudlandskap som tar publiken på en resa där vardagens stress glöms bort och fylls av värme och lugn.

Abdou Cissokho – kora
André Nobre – guitarlele
Solbritt Cederqvist – violin
Bambo Cissokho – kalabash
Dekula Kahanga – electric guitar

Jíriba

Bandet JIriba startade sommaren 2014 av Jacob Montén (gitarr) och Adam Cederquist (trummor). Musiken är influerad av Kaliforniens jam band och Mali afro. Numera agerar bandet som en duo med olika gästartister.
Lyssna in:

FRI ENTRÉ

Stallet & serveringen öppnar 18.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 6pm – concert 7pm – welcome!  

Till toppen