Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Lendmenn har i løpet av dei siste 15 åra har etablert seg som ei av dei mest ettertrakta gammaldansgruppene i landet. Dei har vunne gruppespel under Landsfestivalen i gammaldansmusikk to gongar – i 2017 og 2018. I 2015 ga dei ut albumet «Den fyrste», innspelt i Lom med dansarar i salen. Det meste av repertoaret kjem frå tradisjonane i Gudbrandsdalen, men innimellom dukkar det opp perler frå andre stadar i landet. Lendmenn er særleg kjent for å variere besetninga mellom fele/trekkspel og bratsj/toradar.

____________________________

Måndagskvällar på Boda Gammelgård:
Våren 1981 undersökte hembygdsföreningen vad som arrangerades i närområdet. Då visade det sig att det var program nästan varje kväll i veckan på sommaren. Den enda kväll där det inte fanns några program eller danser var på måndagskvällar och inför sommaren 1981 beslutades att starta ”Musikkvällar på Boda Gammelgård”  under sommaren.

När de första konsertprogrammen planerades inför 1981 var dansen mycket viktig och därför var det redan från början fokus på dans: ”Undervisning i att dansa Bodapolska med spelmän från Boda” med Mats Bäckstam som återkommande dansledare.

Dansen har varit viktig och funnits med vid konserterna där upplägget av kvällen därför alltid varit att först har det varit ett konsertprogram i omkring en timme och efter en paus så har kvällens musiker spelat en stund till dans.

Till toppen