Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Tisdag 5 juli kl 11-15 på Karl Tövåsens fäbodar, för nybörjare och något erfarna.

Här är en kurs för dig som är sugen att komma igång med hornblåsning eller bara tycker det skulle vara kul att prova! Torkel Johansson är en av våra allra främsta blåsare på djurhorn och har också drivit projekt för nybörjare inom hornblåsning i många år. Vid såna kurser använder Torkel en variant av de klassiska hornen tillverkat i gran som dels är mer lättblåsta och dels går att stämma mer precist så att man kan blåsa samtidigt i grupp. Dessa horn kommer att användas under kursen och Torkel har med sig så att det räcker till alla kursdeltagare. Du behöver alltså inte ta med dig något till kursen. Har du ett eget horn kan du ta med det och prova hur det låter när det ljuder i naturen runt Karl Tövåsens fäbodar, en favoritplats för vallmusiker.

Tider för kursen
5 juli kl 11-15 (kurspass 13-15) Hornblåsarstämman börjar med rundblåsning och program på fäbodvallen kl 11:00. (Entré till stämman är inbakad i kurspriset.) Kurspasset med Torkel pågår 13-15.

Plats
Karl Tövåsens fäbodar, Rättvik

Tillgänglighet
Kursen genomförs utomhus på en levande fäbod vilket begränsar tillgängligheten. Det finns parkering i direkt anslutning till fäboden.

Introduktion på Zoom
Inför kursen den 5 juli kommer alla kursdeltagare bjudas in till en frivillig träff med Torkel via Zoom för en introduktion i vallmusik och hornblåsning. Träffen sker i slutet på juni.

Pris
400/360/200 kr – stämmoentré ingår i priset
Anmäl dig senast tisdag 22 juni.

Till toppen