Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
► Till konsert: Kapela Maliszów
Kapela Maliszów som spelar till konsert har beskrivits som ett traditionellt polskt folkband med magiska ingredienser.
Sättningen är huvudsakligen den folkligt polska med fiol, liten bas (basiola), trumma (baraban, bęben) och sång. Men musiken tar oss vidare på en tranceartad resa. I centrum är Zuzanna Malisz drabbande röst och brodern Kacpers vilda improvisationer på fiol över melodier i två- och tretakt – mestadels polska mazurkor och polkor – med ett bordun-komp på folklig bas och trumma. Missa inte denna helt unika trios Sverigepremiär!
Kapela Maliszów är ett familjeband från södra Polen (Męcina Mała i Lillpolen) bildat av multiinstrumentalisten och instrumentbyggaren Jan Malisz, tillsammans med sonen och dottern. Deras musik bygger på de lokala melodierna och de uråldriga instrumenten men är inte bara en repetition av de gamla låtarna som bandet har med sig via sin släkt av spelemän. Vad de kallar ”Förfädernas toner” öppnar sig till en musik med ett stort mått av frihet, glädje och improvisation. Så här beskriver de själva deras projekt: ”Vi spelar inte traditionell musik, vi är traditionen”.
►Till Dans: Karin Wallin & Frida Höfling
De möttes genom Folkdansens Vänner i Helsingborg för många år sedan. Karin blev först lärare och Frida elev. Nu möts de på gemensam nivå och i ett tätt och fartfyllt spel och har med sig både skånska valser, slängpolskor, engelskor, springdanser och schottisar – allt med ett stort dansdriv! Karin är riksspelman och har tilldelats Zornmärket i Guld, Frida spelar i 232 strängar med stor framgång och tillsammans är de två av Skånes främsta dansmusiker. Vi hoppas få se er i dansens virvlar med denna drömkonstellation på Malmö Folk
► PROGRAM
19.00 – 19.45 Crash course i någon folkdans(40 kr)
20.00 – 21.00 Konsert
21.00 – 00.00 Spel till dans
+ jam
+ fika (cash is king!)
OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner. Håll utkik här när det närmar sig varje konsert för närmare information om vad som gäller.
► ENTRÉ
Betalas med swish eller kontant i dörren. Inget förköp, så kom i god tid! Kaféet öppnar 19.30.
Entré: 140 kr. Medlem: 100 kr
Reducerat pris* (studenter, arbetslösa, ”över bron”): 70 kr
* Gäller endast medlemmar
Upp till 16 år: fri entré i vuxens sällskap.
Medlemskap: 40 kr
Doors 7pm – concert 8pm – welcome!
Dörrarna öppnas 19.00 och stängs när konserten börjar 20.00. När konserten är slut och dansen tar vid ca 21.15 finns möjlighet att droppa in mot entré.
► MALMÖ FOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.
Till toppen