Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

19.00 dansworkshop med en danspedagog till musik av Annie Björkman & Ida Hellsten
20.00 konsert – dans efter konserten
Pausmusiker från KMH Folk är Annie Björkman & Ida Hellsten (duo)

Ida Meidell Blylod & Johan Hedin hade en bejublad premiär på Korrö Folkmusikfestival 2019. De stortrivs med att musicera tillsammans och med att befinna sig mitt i en levande tradition där man är både musiker, arrangör och kompositör på samma gång, där stilar möts och blandas, och där gamla låtar får nytt liv genom att man lär sig att äga dem.

Idas barockviolin och Johans nyckelharpor skapar en resonant klangvärld när denna duo rör sig genom låttraditionens skiftande former. Musiken tar avstamp i 1700-talet, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter. En musikalisk upplevelse där gamla låtar får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.

Ida och Johan är också skickliga dansmusiker som gärna fortsätter en konsertkväll med sin dansrepertoar där det finns en dansintresserad publik.

Ida Meidell Blylod är folkmusiker och barockviolinist från Umeå, med en stark passion för fiolens rika mångsidighet och spektra av uttryck. I hennes känsliga spel visar sig en verklig förmåga att skapa närvaro och göra varje framträdande unikt. Ida har under många år turnerat på de europeiska folkmusik- och barockscenerna, och är idag även eftertraktad som pedagog på internationella kurser i låtspel.

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sättet att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Hans egna modell av instrumentet, oktavnyckelharpan, har ett djupare register och en alldeles egen klang.

ENTRÉ

200kr/140kr ordinarie/medlem/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)
Stallet & serveringen öppnar 18.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 6pm – dance 7pm – concert 8pm – welcome!

Till toppen