Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Duon Lisa Rydberg och Lisa Långbacka släpper nytt album!

Upplev LISAS musikaliska samtal där ”två instrument blir ett och en person blir två i en dialog som förmedlar rofylld stämning, vacker harmoni, berörande djup och fjäderlätt sinnlighet”.*

Den första skivan Fiddle and Accordeon Conversations hyllades av kritikerna med bl.a. 5/5 i DN och tilldelades Manifestpriset. Den utsågs även till ett av århundradets viktigaste folkmusik-album i tidningen LIRA. Uppföljaren Etiam har fått växa fram under en tid av eftertanke. Samspelet har förtätats och nyfikenheten på varandras musikaliska influenser har resulterat i nya kompositioner som flätar samman folkmusik, barock, tango och nutida konstmusik.

Lisa Långbacka och Lisa Rydberg är båda utbildade vid Kungliga Musikhögskolan och två av Sveriges mest eftertraktade folkmusiker. De har synts och hörts inom pop, jazz, barockmusik och på teater. När de 2011 bildade duon LISAS ville de skapa ett eget rum för lyhörda musikaliska samtal.

LISAS har samarbetat med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson, Sofie Livebrant och norska stråkorkestern Trondheimsolistene. De har turnerat i Europa och USA och har spelat vid flera större tillställningar som utdelningen av Rolf Schockpriset, Expressens Kulturprisutdelning och Kungliga Musikaliska Akademiens högtidssammankomst samt specialkomponerat musik för Gävle Symfoniorkester. År 2019 tilldelades duon ett stipendium ur Marianne och Sigvard Bernadottes konstnärsfond för sitt ”nydanat traditionella” samspel och musicerande.

Lisa Rydberg – barockviolinist och Riksspelman – är den första någonsin som studerat kombinationen klassiskt och folkmusik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon kan höras i hyllade konstellationer som duon Bach på svenska och folkmusikgruppen Jul i folkton. Lisa Rydberg har givit ut sex skivor i eget namn. Hon har komponerat musik till egna och andras projekt, bl.a. skrivit stråkarrangemang till en rad pop-album. Hon har medverkat på skivor med artister som Nicolai Dunger, Sofie Livebrant, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och hon har även erhållit Pekkos Gustafs medalj samt Diplom på barockviolin.

Lisa Långbacka – accordeon – rör sig mellan skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera och teatermusik. Hon har blivit utsedd till Årets Dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund och har turnerat med artister som Tomas Ledin, Cullbergbaletten och Musica Vitae. År 2017 var Lisa Långbacka musikproducent för Nobelbanketten där hon även medverkade som musiker och kompositör. Året därpå erhöll hon STIMS pris Årets kompositör vid Folk- och Världsmusikgalan. På uppdrag av Sveriges Radio P2 skrev hon 2019 verket Transformationer för, piano stråkkvartett och accordeon.

*ur Manifestjuryns motivering till priset Årets folk 2018

Stallet Friends är Stallets scen för externa producenter/arrangörer inom folk & världsmusikgenren.

ENTRÉ

200kr ordinarie/
140kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

 

Till toppen