Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Idas barockviolin och Johans olika nyckelharpor skapar rika klangvärldar när denna duo rör sig genom låttraditionens skiftande former och barockens sirliga uttryck. Musiken tar avstamp i 1700-talets notböcker, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter. En musikalisk upplevelse där gammal musik får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.

Ida Meidell Blylod är folkmusiker och barockviolinist med en stark passion för fiolens rika mångsidighet och spektrum av uttryck. I hennes känsliga spel visar sig en verklig förmåga att skapa närvaro och göra varje framträdande unikt. Ida har under många år turnerat på de europeiska folkmusik- och barockscenerna, och anlitas ofta som pedagog på internationella kurser i låtspel.

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sättet att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Johans utveckling av nyckelharpan som instrument ger den nya möjligheter och ger musiken nya spelrum att frodas i.

Konserten med Hedin & Meidell genomförs i samarbete med RFoD. Vi är jätteglada att kunna presentera deras enda konsert i Småland. Välkommen till nygatan 6 i Växjö  kl 19:00.

förköp av biljetter via Nortic, det bokar du här:  https://www.nortic.se/dagny/event/43281

Till toppen