Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen på kurs i samband med den årliga Kallstämman på Stenegård i Järvsö. Denna gång har vi Görgen Antonsson som kursledare. Det blir garanterat drag!

Välkommen på kurs på Kallstämman med Görgen Antonsson från Mörtsjö, Vallsta i Hälsingland. Ta chansen att lära några av hans favoritlåtar och ta del av hans inspirerande spelsätt. Kanske blir det någon av hans egna kompositioner eller en äldre låt från någon av hans förebilder. Du får även lära dig en stämma till någon av låtarna.

Om ledaren: 
Görgen är en spelman med många roller och behöver kanske inte någon längre presentation för få spelmän har syns så flitigt. Han har bl a varit solist i SVT:s sändningar av nyårsfirande på Skansen och Kronprinsessans födelsedag och skriver musik och spelar i uppsättningar som Folkteatern i Gävleborg gör där han är anställd. Folkteaterns låtstuga är ett slags spelmanslag som Görgen leder sen snart 20 år tillbaka och dessutom hörs han i band som Draupner och Engmans Kapell.

TID: 10.30-15.30

Förkunskaper:
Du behöver ha spelat en del för att kunna vara med på denna kurs och ha vana av att lära melodier på gehör.

Lunch kan ätas på Stenegårds restaurang för självkostnadspris, du kan även ta med matlåda. Avgift för kursen mailas ut före start.

Kursen är en del av ”Kallstämman” som går av stapeln på Stenegård i Järvsö. Allspelet börjar kl. 18 och sen följer spel av lokala och tillresande spelmanslag, grupper och spelmän som spelar till dans kvällen lång.

VAR:
Stenegård i Järvsö (Träteatern och Gårdsrestaurangen)

VAD:
Konsert, dans, buskspel, kurser

INTRÄDE:
100 kr – Gratis för spelmän och barn/ungdom upp till 25 år

Läs mer på www.kallstamman.se

Kallstämman arrangeras av Järvsö spelmanslag och Studieförbundet Bilda.

Till toppen