Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Är du sugen på att fördjupa dig i låtar från Västsverige och Norge? Välkommen till låtkursen ”På gränsen” med spelmannen Anna-Karin Andersson under Delsbostämman.

På denna låtkurs får du möta Anna-Karin Andersson som kommer att lära ut låtar från Norge och Västsverige. Hennes repertoar består av pols från Røros och Glava, gangare från Setesdal, hurv från Särna, springleik med mera. Anna-Karin varvar låtspel med historia om musiken och dess ursprung. Vad har musiken från Norge och Värmland gemensamt? Vad är egentligen en hurv? Har traditionsmusiken några gränser?

Utlärningen kommer att ske på fiol och helt gehörsbaserad. Alla instrument är hjärtligt välkomna, men var bredd på att det blir mycket melodispel.

Anna-Karin är ursprunligen från Småland men nu boende i Malmö. Från de småländska slängpolskorna har hon förälskat sig i musiken från vårt grannland Norge och den norska folkmusiktraditionen har blivit hennes stora passion. På fiol och hardangerfela spelar hon allt från kärva Orsapolskor, flödande norska gangare till dansant värmlandspols. Med studier på Malungs folkhögskola och Världsmusikprogrammet i Göteborg i ryggsäcken har Anna-Karin en bred genrekunskap och traditionskännedom. Idag undervisar hon på både Skurups folkhögskola som fiol- och ensemblelärare på folkmusiklinjen, Trelleborg Kulturskola och arbetar som frilansmusiker.

Sista anmälningsdag 28 juni.

På dagen för kursen samlas alla kursdeltagare kl. 12.45 vid Kilalogen på Delsbo Forngård för att få instruktioner om vilken lokal kursen ska vara i.

Kursavgift om 350 kr faktureras före kursen.

Kursen görs av Studieförbundet Bilda.

Till toppen