Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen på kurs med Niklas Roswall på Delsbostämman! Här får du en chans att fördjupa dig arrangering och samspel – perfekt för dig som gillar att spela folkmusik tillsammans med andra, i små eller stora konstellationer.

På denna kurs får du lära dig några låtar och sedan arbeta fram ett arrangemang tillsammans med deltagarna gruppen. Du får lära dig att använda olika verktyg som till exempel tersstämma, riff, komp och bordun samt olika arrangemangsdelar som till exempel intro, outro och mellanspel. Vi kommer även att arbeta med samspel, hur man spelar tillsammans och vad man kan tänka på då. Kursen är öppen för alla instrument och man bör ha spelat några år.

Niklas Roswall är riksspelman och världsmästare på nyckelharpa. Han arbetar sedan drygt 20 år tillbaka som frilansmusiker och spelar bl a med Ahlberg, Ek & Roswall, Året grupp på Folk & Världsmusikgalan 2016. Niklas har alltid tyckt om att spela stämmor och komp och han undervisar också i det på ESI och Kapells, där han även är kursledare.

På dagen för kursen samlas alla kursdeltagare kl. 12.45 vid Kilalogen på Delsbo Forngård för att få instruktioner om vilken lokal kursen ska vara i.

Kursavgift om 350 kr faktureras före kursen.

Kursen anordnas av Studieförbundet Bilda.

Till toppen