Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Folkdansringen Hälsingland jubilerar 65 år och bjuder in till svängigt kalas på Klångsta bygdegård den 9 december. Det blir kurser, middag och danskväll till levande musik. Dagen anordnas i samverkan med Studieförbundet Bilda.

På denna kurs får du lära dig att spela slängpolska från Uppland så att det svänger om det! Du får lära dig skillnaden mot vanlig rundpolska och vad som utmärker slängpolskans speciella sväng. Ledaren Kristofer har en bred repertoar, kanske kommer han att slänga in en vals eller bondpolska också.  Kursen är öppen för alla instrument men du bör ha viss vana av att lära på gehör.

Kursen pågår kl. 11-16, med drop in fika från 10.30 (ingår i kursavgiften). Ta med egen lunch. 

Om ledaren:

Kristofer Petersson spelar silverbasharpa med den äldre norduppländska folkmusiktraditionen som musikalisk hemvist. Dansen har en central och självklar roll i denna tradition och Kristofer har i över 20 år arbetat med landets främsta dansare och pedagoger i utforskandet av det orubbliga sambandet mellan dans och musik.
Efter kursen kan du som vill vara med på jubileumsmiddag kl 16.30 i samma lokal till en kostnad av 100kr. OBS! Detta föranmäls till Åsemi senast 5 december på 070-5178915.

Dans till levande musik kl. 18-24 En svängig danskväll att minnas!
Vi dansar till levande musik av bl a trion Daniel, Kristofer och Willy – den uppländska nyckelharpstrion som inte lämnar någon oberörd och som kan konsten att sätta fart på ett dansgolv.

Hitta hit:

Skyltat med reflexgranar från R84 strax väster om Forsa kyrka. Kör ca 4km till Klångsta bygdegård.

Kursen och danskvällen anordnas av Studieförbundet Bilda i samverkan med Folkdansringens distrikt i Hälsingland.

Till toppen