Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Konsert på Tonsalen – Carr & Roswall
del av Kista Världsmusikfestival
Allt började 2003 då den engelske gitarristen Ian Carr och den svenske nyckelharpspelaren Niklas Roswall gav ut albumet Step on it. Skivan fick fina recensioner och duon spelade intensivt några år. Åren gick men 2018 återförenades de med albumet Time flies. Därmed fortsätter de att utforska samspelsmöjligheterna mellan gitarr och nyckelharpa, både i egna och i traditionella låtar. Även om formatet är litet skapar de ett stort och alldeles eget sound med intressanta arrangemang och stor variationsrikedom.
Ian kommer från Penrith i norra England och är en av de mest aktiva och välkända gitarristerna på den engelska folkscenen. Han kom till Sverige första gången redan 1993 som gitarrist i The
Kathryn Tickell Band. Snart därefter bildades det brittisk-svenska folkbandet Swåp. Ian flyttade till Sverige 2001 och har även spelat i Sanden-Nygårds-Carr och Timber, tillsammans med Maria Jonsson och Mikael Marin. Han arbetar även ofta tillsammans med flera välkända brittiska artister, t ex Kris Drever, Heidi Talbot, Kate Rusby och Eddi Reader.
Niklas från Kverrestad i Skåne är både riksspelman och världsmästare på nyckelharpa och har genom åren spelat i bl a Nyckelharporkestern, Ranarim, Ralsgård & Tullberg kvartett och Ulrika Bodén med vänner. Duospel ligger honom också varmt om hjärtat och förutom duon med Ian Carr spelar han även med Jens Comén och Mia Marin. Niklas har gått musikerutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och arbetar som frilansande folkmusiker. Numera är Niklas huvudgrupp Ahlberg, Ek & Roswall, Årets grupp vid Folk & Världsmusikgalan 2016.
Konserten arrangeras av föreningen Farhang & Kista Världsmusik Festivalen i samarbete med Teater Slavá & Tonsalen
Fre 27 oktober kl 19
Tonsalen, Kyrkogårdsv. 2, Huddinge
Pris: Ord 180 kr, stud/pens/arb.lös 120 kr
Rabatt för dig med Riksteaterns scenpass
teaterslava.org / 08 – 551 70 517
Till toppen