Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Välkomna till ännu en upplaga av FredagsFolk på Boklunden i Torna Hällestad! Mitt bland vresbokarna fylls scenen av livemusik, folk strömmar till och startar helgen på bästa sätt. Dansrotundans varma atmosfär bjuder in till gemensamma upplevelser; köket är öppet och serverar en värmande soppbuffé med hembakt bröd, eller varför inte en dignande räkmacka och något gott att dricka därtill.
På scenen denna höstkväll står inga mindre än Ellika Frisell ocjh Rafael Sida – en rytmernas allkonstnär känd för sitt mångsidiga sväng i gränslandet av olika världar, som möter en nyfiken fiolspelman rotad i både spelmanstraditionen och den experimentella folkmusikscenen. Upplev ett nära och personligt mästarmöte med två av vår tids mest tonsättande traditionsbärare! Här hörs släktskapet mellan den skandinaviska folkmusiken och den afroamerikanska rytmtraditionen, men framför allt samspelet mellan två starka artister som från olika håll djupdyker och utmanar låtar och sväng. Två världar som möts utan att krocka, två skilda musikaliska språk som hela tiden behöver förstå vad den andra menar. Ett dynamiskt och laddat samspel som manar till dans!
Efter konserten röjer vi golvet och musikerna spelar upp till dans, mejla info@boklunden.se om ni är intresserad av att spela till dans som pausmusiker.
Konserten är ett arrangemang av Boklunden i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Bilda Folk, Musik i Syd samt nätverket Heja Lund!
Kvällens upplägg:
Portarna öppnas kl 18.00
Konsert kl 19
kl 20-23: Spontant spel, härligt häng, fritt jam, dans…
Entré: 200:- betalas i dörren, eller om du vill boka bord/förköpa biljetter så skicka ett mejl till info@boklunden.se.
Barn under 12 år: gratis
Vi tar kontanter, bankkort och Swish.
Till toppen