Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert i Bror Hjorths ateljé

Kongero är en av landets främsta folkliga vokalgrupper. Med värme och precision framför de svensk folkmusik, visor och egna kompositioner i banbrytande arrangemang. Det blir en konsert som tar lyssnaren på en fantastisk resa, en mäktig och vidsträckt folkmusikupplevelse. Blåtoner, banbrytande polyfoni, svängigt och intimt.

Kongero bildades 2005 och består av Lotta Andersson, Emma Björling, Sofia Hultqvist Kott och Anna Wikenius. Alla fyra är skickliga sångerskor som tillsammans, fritt och lekfullt, utforskar röstens möjligheter och utmanar de gängse normerna inom både vokalmusik och folkmusik. Kongeros innovativa arrangemang och stämmor skapar ett unikt och fascinerande sound som tar den traditionella folkmusiken in i nutiden.

”Å så vackert! Klockren och stämningsfull sång av fyra begåvade sångerskor… Fina och varierade arr som sticker ut mitt i all skönsången. Lisa för själen, mental balsam för en stressad redaktör”
– Peter Ahlbom, Spelmannen

Kongero har släppt flera fullängdsalbum. Efter några studioplattor kom 2021 det första livealbumet ”Live in Longeuil”. ”Stämsången är som vanligt halsbrytande virtuos, klockren och tät, full av spänning som upplöses i ljuvliga harmonier.”, skrev Alexandra Ullsten i Lira om skivan. Albumet ”Vaerla Vaken” tillsammans med det instrumentala bandet Massivet kom etta på Liras lista över årets främsta folkmusikskivor 2018.

Läs mer: www.kongero.se

Biljetter köps via Tickster
Pris: 160 kr.Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.

 

Till toppen