Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Klubb Baires presenterar FOLKEANDO!
Argentinsk folkmusik med Roberto Amerise på gitarr, Isabel Sciutto sång och Fernando Massino på slagverk.
Nu kör vi vårens tredje tangokväll med levande musik till konsert och denna gång blir det Argentinsk Folkmusik samt introduktion till Chacarera, argentinsk folkmusikdans, med Marcela Troncoso.
Konsert. Ingen dans (ingen milonga) denna kväll, förutom prova-på Chacarera.
Kvällens Chacareralärare och DJ är Marcela Troncoso.
Platsen är Rehab Kultur.
Fredag 21 april kl. 19.00-22.30
Plats: Plats: REHAB Kultur – Spånehusvägen 83
(https://www.rehabkultur.se/hitta-hit)
Insläpp kl. 19.00
Vi stänger kl. 22.30.
Chacarera – introduktion med Marcela Troncoso /ARG.) från kl 19.15.
Konserten startar kl. 19.45 och den är i två delar (med kort paus).
Biljettpris för konsert & milonga: 180 kr (ungdom/student/pensionär 150 kr)
Barn under 15 fri entré.
Biljetter betalas med kort, kontant i dörren eller via Swish.
Reservera biljett via email till infotangarte@gmail.com
————-
Under kvällen kommer det att finnas kaffe, te, vatten, läsk, kakor, alfajores (argentinska kakor/bakverk) från Alfajores Dulcita och empanadas till försäljning.
All betalning via kort, Swish eller kontant (tacksamma för så jämna pengar som möjligt).
———–
Folkeando spelar musik med djupa rötter i den argentinska folkmusiktraditionen med influenser från hela det rika sydamerikanska musikarvet. På senare år hämtar de även inspiration från den nordiska folkmusiken. Karaktäristiskt för gruppen är deras unika kombination av detaljerade arrangemang och den speciella känslan och rytmen i den argentinsk folkmusiken. Roberto Amerises gitarrs virtuosa och förfinade ljud; de traditionella, melodiska och urbana rytmerna från Fernando Massinos slagverksspel och bombo leguero; liksom Isabel Sciuttos uttrycksfulla sång och flöjter.
Kvällens DJ: Marcela Troncoso från Argentina, numera bosatt i Malmös sedan år 2004 är en professionell tangodansare, konstnär, kläddesigner och DJ med mer än 30 års erfarenhet inom tango och andra danser. Hon har undervisat tango över hela Sverige (bl.a. Skansen i Stockholm, Norrlands Opera i Umeå, Ystad Teater) och på de största tangofestivalerna i Europa. Marcela Troncoso står sedan augusti 2009 bakom en av Malmös viktigaste milonga: La T.
TANGO ÖVER ALLA GRÄNSER
TANGOFOLK MALMÖ.
Föreningen TangoFolk Malmö grundades år 2008 av medlemmarna i tangoorkestern Orquesta Tangarte som skapade föreningen för att kunna presentera olika typer av arrangemang: konserter, föreläsningar, workshops, dansaftnar, kurser och samarbeten med andra föreningar och artister. TangoFolk Malmö har som syfte att sprida den rioplatensiska tangon i alla dess former: konst, musik, dans, film och övriga kulturuttryck, med en fot i dagens nya stadspuls.
KLUBB BAIRES är en serie konserter med tangon som röd tråd. I ett unikt musikaliskt spektrum möter vi ett rikt och gränsöverskridande innehåll där mångfald och jämlikhet står i fokus. Olika typer av artister och ensembler – från kvinnliga DJ:s till solopianister och stråkkvartetter – presenterar olika aspekter på tangon som genre.
Kvällen arrangeras med stöd från Malmö Stad, Kulturrådet och Kulturens Bildningsförbund.
Välkomna!
Till toppen