Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

I Groupas musikaliska värld är tiden cirkulär, dåtida traditioner får en samtida klang och nutida kompositioner blir futuristiska. De lotsar fortfarande den progressiva svenska folkmusiken framåt med sin outsinliga nyfikenhet och skaparlust. Aktuella med sitt 11:e album där två gäster från Iberiska halvön berikar Groupas universum, Vanesa Muela och Sofia Adriana.

Vanesa Muela är slagverkare och sångare från Galicien i Spanien, hon har jobbat med att levandegöra musiktraditioner från Galicien som under lång tid var förbjuden. Hon spelar en rad olika slagverksinstrument som tamburin, pandereta, snäckskal, stekpannor och skedar. Sofia Adriana, sångerska och skådespelare från Portugal och har intresserat sig för Portugals traditionsmusik. Med sitt berättande förhållningssätt till musiken, trollbinder hon publiken med sin karisma och lyriska sång.

Groupa, improvisationens mästare, bjuder nu in två fenomenala musiker från västra delen av Iberiska halvön för att fortsätta sökandet och ytterligare expandera sin musikaliska värld. Tillsammans ger de musiken fria tyglar och full av fantasifull lek tar de spelet till nya dimensioner. Följ med till en unik klangvärld!

På scen:

Mats Edén: viola d’amore, hardingfele

Terje Isungset: slagverk, mungiga

Jonas Simonsson: flöjter

Vanesa Muela: sång, slagverk

Sofia Adriana: sång

https://youtu.be/IO21e1p2Iek

Till toppen