Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Olof Kennemark & Pers Alexander Olsson, två unga spelmän med stark förankring i den svenska spelmansmusiken. Nu aktuella med sin första skiva ”Som förr”!

”Det var sommar och stämmovecka. Jag gick fram och frågade: ska vi spela? Sedan spelade vi i timmar.” När Alexander och Olof spelade ihop första gången var det uppenbart, både för dem själva och de som fanns i närheten, att detta var starten på ett långvarigt samspel. De träffades sommaren 2015, mitt under stämmoveckan i Rättvik, och spelade ihop åtskilliga gånger – på Bingsjöstämman och i Boda. Och sedan har det bara fortsatt.

Pers Alexander Olsson: I Pers-släkten från Östbjörka i Rättvik har fyra generationer far och son följt i varandras spår som fiolspelare. Pers Hans Olsson, den tredje i släktledet, har med sitt stilbildande spel kommit att bli en av vårt lands främsta traditionsbärare. Alexander, född 1993 är den fjärde i släktledet. Han har traditionen efter fadern Pers Hans från det han började spela, med låtar efter farfar Pers Erik och farfars far, Pers Olle – fyra generationers obruten spelmansrepertoar inom en och samma familj!

Olof Kennemark är född 1994, från Göteborg och senare Sandhem, Västergötland. Olofs pappa, Hans Kennemark från Sandhem, är fiolspelare och riksspelman på låtar från Västergötland. Han tog tidigt intryck av Pers Hans spel, något han fört vidare till sonen – som gjorde sitt examensarbete på musikhögskolan i Stockholm om just Pers Hans. Olof Kennemark syns idag i flera olika konstellationer, till exempel Trio Törn och Lekarerätten.

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens upplägg:

17.30 Restaurangen öppnar, är öppen hela kvällen med mat och dryck!

18.00 Barnworkshop: Ringlekar och folkliga sånger med Tove Lindborg.

18.00 Kortkurs i spel med Pers Alexander Olsson. Tema: Pers-låtar.

19.30 – 20.30 Konsert med Pers Alexander Olsson & Olof Kennemark

20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Besta tanterna, Pers Alexander Olsson & Olof Kennemark och folkmusikeleverna vid Sjöviks folkhögskola. Jamma med andra spelsugna.

Tillgänglighet: Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus, lätt sluttande golv i förbindelsekorridoren mellan entrén och klubbscenen. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Till toppen