Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkomna till folklig musik- och danskväll med Folkmusikhuset ”Skeppis”!

I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern bjuder föreningen Folkmusikhuset i Stockholm dig återigen till en festlig kväll full med musicerande och dans till levande folkmusik. Efter tidigare succékvällar har Folkmusikhuset fått äran att för tredje gången komma tillbaka till Kulturhuset. Och det är även denna gång fri entré!
0
Har du någonsin dansat folklig socialdans? Detta är då det perfekta tillfället för dig att prova på och uppleva den ”folkliga svängen”! Om du redan är erfaren finns det såklart också mycket bra musik och dans att ta del av!
.

.
Kvällens program:
17:00 – Prova-på Workshop: Grunderna i folklig pardans med Martin T. Engström.
17:00 – Öppen jamsession/buskspel på våning 3.
18:00 – Socialdans till live spellista
21:00 – Avslutning.
.
Info på Kulturhusets hemsida: Folklig dans på kulturhuset
.

.
17.00-18.00 – Workshop: Folklig dans; Några grunder.
Den folkliga danstraditionen innehåller en mängd olika “pardanser” som vals, schottis och polskor ‒ alla med sina särskildheter, men också flera gemensamma grunder. Med utgångspunkt i en av dessa danser kommer vi under den första timmen ha en workshop där vi jobbar med puls, fattning och rotation. Både nya och erfarna dansare är välkomna! Vi kommer att dansa mycket och prata lite, så alla har möjlighet att jobba utifrån egen nivå och att lära sig av varandra. Rekommenderas!
.
18.00-21.00 – Dans till spellista
På Folkmusikhuset fungerar det så att spelfolk av alla nivåer och traditioner turas om att spela akustiskt i halvtimmespass. Du kommer då att få möjlighet dansa till väldigt många olika folkmusikstilar på en och samma kväll. Varje “skeppis-kväll” är unik och bjuder på variation!
.
För att säkra att just denna kvällens spellista blir fullsatt kommer Folkmusikhuset istället att förboka spelmän och grupper med fokus på att skapa spridning i den musik som bjuds. Denna gång kommer vi därmed inte att ta emot nya intresseanmälningar, utan urvalet av spelmän kommer att ske utav tidigare mottagna anmälningar. Vi kommer sedan att presentera kvällens lineup en vecka före evenemanget!
.

o
17.00-21.00 – Jamsession på våning 3!
En annan stor del av stämningen är också just jamsession/buskspel som sker på Folkmusikhuset och även på många andra platser. Detta ska såklart också vara möjligt detta tillfälle! Under hela kvällen från 17:00 – 21:00 kommer det att finnas plats för dig att kunna musicera tillsammans med andra på våning 3. Eller att för dig som åhörare, att ta del av musiken och lyssna.
.
OBS! Det pågår flera andra aktiviteter i kulturhuset och det är privata restauratörer på Kulturhuset, så du behöver hitta din jamplats med hänsyn till de övriga verksamheterna.
.

.
Hitta till kulturhuset & logistik!

Adressbeskrivning: Kulturhuset Stadsteatern
Salsbeskrivning: Foaljé 3

.
OBS! Du kan komma in till Kulturhuset via två olika entréer. Huvudentrén via Sergels Torgs 1 (plattan) eller sidoentrén på Sergels torg 3. Har du svårt att hitta hänvisar vi dig till infodisken vid kulturhusets huvudentré.
.
Workshop och dans till spellista kommer att pågå i salen “Foajé 3” på våning 3 i Kulturhuset. Samtidigt kommer det finnas plats för buskspel/jam i våning 3 intill foajén. Kommer man med bil rekommenderas det att parkera i Galleriangaraget med infart från Regeringsgatan 15 och 20. Övrig information om logistik och tillgänglighet finns på Kulturhusets webbsida.
.

Varmt välkomna!

Till toppen