Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert och danskväll med den norska duon Magne Eggen Haugom & Tron Westberg. Tron Steffen Westberg spelade sig in i historieböckerna under Landskappleiken i 1999 med sin CD ”Nordafjells”. Han är idag den mest centrala förmedlaren av traditionsspel från Røros, Tron är sedan starten medlem i gruppen Småviltlaget och har medverakt på ett flertal CD varav två kritikerrosade soloutgåvor. Han är känd for sitt intensiva och drivande spel av de gamla låtarna från gränslandet i Brekken. Tillsammans med spelkamraten Magne Eggen Haugom handlar de mest om den gamla spelformen ”grovt og graint” vilket man bla kan höra på CDn ”Bror” som man gav ut tillsammans med Anders Bjernulf och Fredrik Lindh.

______________

Dans på Boda loge:

Erik Solgård, Erik Knutsson och Bror Ingels från Boda hembygdsföreningen samt Albert Ingels, Erik Bäck, Lars Laggar och Hansollas Edvard Eriksson hade känsla för vad som skulle komma att behövas inför den stora folkmusikvågen som rullade in i slutet av 1970-talet. År 1972 hittade de en fantastiskt fin och stor trösklada i Dådran med fullånga bottenstockar och väggband på 16 meter och den här ladan fick Boda hembygdsförening köpa för att sätta upp som dansloge på Boda Gammelgård på Silverberg. 
Danslogen på Boda Gammelgård stod klar 1974 och den sommaren började Boda hembygdsföreningen arrangera danskvällar på fredagarna. Från början lite sporadiskt men vartefter blev det logdans varje fredagskväll hela somrarna där Boda Spelmanslag respektive Lill Anders Kapell spelade till dans varannan fredagskväll. Det blev också flera direktsända radioprogram under ledning av Bengt ”Polo” Johansson och intresset för att dansa på Bodalogen blev otroligt stort.
Här serverades kaffe och hagerbulle/tuttul och Boda Sportklubb hade hand om korvförsäljningen.
Under åren fortsatte danserna varje fredagskväll under sommaren och här började fredagen under Musik vid Siljanveckan att utvecklas till en spelmansstämma – ”Bodastämman”- med massor av publik, dansare och spelmän.

Till toppen