Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad uppstår när det normala försvinner?

Vad skapas ur tomrum?

När alla jobb försvann, när alla bokningar i kalendern suddades ut och alla måsten blåste bort, då kom tomrum. Tomrum som med lite tid övergick till Andrum. Andrum, en välbehövlig och välkommen paus där återhämtning och välmående fick ta plats.

Ur välmående och med gott om tid kom den genuina kreativiteten. Inte påtvingad, inte kravfylld utan ren kreativitet och lust som tog form av musik. Utan planer och press komponerade Daniel Reid en helt ny repertoar som fick namnet Andrum. En repertoar där Daniel fick användning för sin genrebredd och skolning inom både klassisk och folkmusik samt erfarenheter från alla tidigare projekt och band.

Andrum är skriven för sopran- & barytonsaxofon, gitarr och stråkkvartett, en unik sättning med stor klangvariation. Kompositionen kan beskrivas som filmisk folkmusik, där enkla melodier bekläds i vackra arrangemang. Musik som är lättillgänglig utan att göra avkall på konstnärlig vision och integritet.

Daniel Reid är en flitigt anlitad musiker oavsett om det handlar om nordisk folkmusik, folkmusik från andra kulturer, teater eller dans. 2022 firar han 20 år som frilansande musiker och har hunnit medverka i en salig blandning av band och projekt, bland annat att vara solist till både symfoniorkester och stråkkvartett. Andrum är det första Daniel ger ut i eget namn.

Andrum Ensemble består av:
Daniel Reid – komposition, sopran- & barytonsaxofon
Mattias Pérez – gitarr & mandola

Stråkkvartett:
Anna Stefansson – violin
Martin Stensson – violin
Grop Mikael Sjögren – viola
Anna Wallgren – cello

ENTRÉ

200kr ordinarie/
140kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)
Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!

 

Till toppen