Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Erika Lindgren Liljenstolpe, Robert Larsson och Örjan Englund

Konsert i Bror Hjorths ateljé
Livestreamas även på YouTube och Facebook

BINGSJÖLÅTAR I UPPLAND
Uppländska Erika Lindgren Liljenstolpe (fiol), Robert Larsson (fiol) och Örjan Englund (dragspel och keyboard) bjuder i denna konsert på sprakande låtspel med fokus på Bingsjömusiken i Uppland. Trion, som förvaltar den musikaliska traditionen efter legendaren Viksta-Lasse, har spelat ihop under många år. Deras främsta inspirationskälla är Roberts pappa Bosse Larsson men också Viksta-Lasse som var Roberts pappas farbror, tillika god vän med Bror Hjorth.

Viksta-Lasses läromästare var storspelmannen Hjort Anders Olsson från Bingsjö, en frekvent avbildad person i Bror Hjorths konst och flitig besökare i Brors ateljé. Tack vare Hjort Anders inflytande fick den magiska Bingsjömusiken spridning i Uppland, en musikalisk tradition som Erika, Robert och Örjan brinner lite extra för.

Om musikerna:
Erika Lindgren Liljenstolpe: Riksspelman, kompositör och mottagare av bland annat Pekkos-Gustafs hederspris. Spelar även i den kritikerrosade gruppen Systerpolskan (initierad av Benny Andersson), i duon Erika & Cecilia och i trion Maskin.

Robert Larsson: Riksspelman och vinnare av kompositionstävlingar. Har ett mångårigt turnerande bakom sig bland annat med sin far Bosse Larsson, musikalisk arvtagare och brorson till Viksta-Lasse, och i trion Maskin.

Örjan Englund: Dragspelsvirtuos och kompositör som trollar fram musik från nästan alla instrument han snuddar vid. Rör sig i många olika musikaliska genrer, alltifrån hårdrock till folkmusik och pop, och har mängder av olika samarbeten och turnéer bakom sig.

Biljetter köps via Tickster.com eller i museet.
Pris: 160 kr.
Bror Hjorthföreningens medlemmar: 100 kr (med rabattkod).

Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.

Till toppen