Med inspiration från såväl grekiska amfiteatrar som Pippi Långstrump bjuder kulturföreningen Villa Vulkan in till en andra säsong för konsertserien Music in a Circle.

Pippibiten handlar om egensinnighet, framåtanda och kreativitet medan det grekiska arvet märks i det högst praktiska upplägget där publiken placeras i cirkelformation runt omkring musikerna. Syftet med det senare är att få publik och musiker att komma närmare varandra, och vi ringer upp Nikolas Gialtrinos från föreningen och undrar hur det här konceptet påverkar konserterna?

– Det blir mer närvaro, mer känsla och närhet, du ser precis allt som händer! Det är svårt att sätta fingret på det, du måste uppleva det helt enkelt, men alla blir helt tagna, både publik och musiker som kommer hit.

Konserterna hålls på Sockerbruket i Majorna i Göteborg, och vårens första akt är faktiskt två: dels möter vi norsk-svenska trion Maine Coon som blandar just norsk och svensk traditionsmusik med egna kompositioner.  Vi hör där Anna-Karin Andersson på olika fioler, Robin Johansson på sopransaxofon och basklarinett och Søren Vinther Røgen på gitarr och cittern.

Dessutom spelar duon Stefan Bergman & Tapha Ndiongue på elbas respektive slagverk, i ett möte mellan nordiskt och västafrikanskt – med vokalisten Sofia Källman (från Trio Rop och Mor Dansar) som gäst.

Konserten hålls torsdag den 31 mars med start klockan halv åtta – läs mer här!

Senare i vår väntar cirkelspelningar med soul-singersongwritern Paul Mac Innes och jazztrion Britta Virves Trio.

Patrik Lindgren