Den 1 juni 2024 tillträder Eva Omagbemi som verksamhetsledare på folk & världsmusikscenen Stallet Världens Musik i Stockholm. Eva kommer närmast från konsertarrangören Mix Musik i Malmö där hon är verksamhetsledare. 

– Jag är hedrad av förtroendet att utveckla Stallets starka plattform som en av Sveriges viktigaste scener för folk & världsmusik. Jag ser fram emot att bredda Stallets konstnärliga riktning såväl som att skapa en mötesplats för genren, säger Eva Omagbemi.

Eva Omagbemi har lång erfarenhet av att organisera konserter, teater och dansföreställningar. Mellan åren 2000 – 2005 jobbade hon som producent för Mix Musik i Malmö och var med att bygga upp scenen Jeriko. Därefter jobbade Eva som producent för scenkonst i Lunds kommun. Men längtan efter musiken blev för stark och 2012 fick hon jobbet som verksamhetsledare och producent för Mix Musik i Malmö, en ideell förening som blev ”Årets arrangör” vid Folk- och världsmusikgalan 2016. Eva har ett brinnande intresse för kulturpolitik och drivs av ett gräsrotsperspektiv.

– Vi är otroligt glada över att Eva Omagbemi tar det konstnärliga ledarskapet här på Stallet Världens Musik, och det känns väldigt tryggt med en person som redan är så förankrad i verksamheten. Som en mångårig styrelseledamot och styrelseordförande i Riksförbundet för Folkmusik och Dans är Eva en person med tydliga visioner om hur man kan utveckla en verksamhet som redan har en stark profil. Hon har en lång och bred erfarenhet på folk- och världsmusikområdet och en säker tonträff när det kommer till det konstnärliga. Dessutom har hon ett väldigt brett nätverk som hon utvecklat i decennier, säger Thuva Härdelin, verksamhetsledare på RFoD – Riksförbundet för Folkmusik och dans.

RFoD driver Stallet Världens Musik som är en av landets främsta scener och mötesplatser för genren.

Eva Omagbemi efterträder Peter Bothén som slutar till sommaren 2024.

– Vi tackar Peter för den otroligt fina utveckling Stallet har haft under hans ledarskap, fortsätter Thuva Härdelin.