Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Vild balkanmusik och tunga polskor! 

Trio Katastrofa blandar musik från främst Bulgarien och Skandinavien i en galen mix som de kallar Skandi-Balkan Folk-Punk. Medlemmarna möttes redan 2009 och har spelat ihop i otaliga band och projekt sedan dess men trion tog sin fasta form omkring 2016 och sedan dess har de turnerat flitigt runt om i Europa och Chile. Trion består av den slovenska dockteater- och dragspelsvirtuosen Matija Solce, den multi-genrekunniga svensk-chilenska percussionisten Stefan Hedborg samt Umeå-födda violinisten Sofia Högstadius som specialiserat sig inom bulgarisk folkmusik.
När trion inte spelar tillsammans turnerar Matija världen runt i dockteater som regissör och skådespelare, Stefan studerar till brandman och Sofia jobbar på världsmusikprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Sagt om Katastrofa:
Trio Katastrofa är som att åka med ett ultrasnabbt tåg på en ostadig räls, men på ett sätt som gör att du aldrig vill kliva av. Det är dramatiskt och spännande, för att inte säga chockartat, som den bästa sortens actionfilm med en oväntad twist precis i slutet. Musiken består till lika stora delar av varm, inbjudande humor och självdistans som av blodigt allvar. Långsamma, vackra bulgariska melodier möter en skådespelande pandabjörn och en och annan finsk polka. Det finns inte en chans att du lämnar en Trio Katastrofa-konsert oberörd!

(…) Scorpions at the Moscow stadium would’ve been green with envy if they’d witnessed such performance. What the Trio showed was a demonstration of perfect communication with the audience, as well as a demonstration of musical mastery, the joy of which can make you laugh.
Michal Kaščák
program director of Pohoda festival

Sofia Högstadius – fiol
Matija Solce – dragspel
Stefan Hedborg – trummor

ENTRÉ

200kr/140kr ordinarie/medlem Stallet/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)
Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!

https://www.youtube.com/watch?v=uSaj2_kj5dg

Till toppen