Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

The Rheingans Sisters starkt engagerade musik

är både samtida och djupt förankrad i folkmusiktraditionen, en helt egen och betagande musik där traditionellt material vävs in på ett både kraftfullt och lekfullt vis. De två systrarna som kommer från Sheffield i England, har utbildat sig i England, Skottland, Frankrike och Sverige och har tagit till sig alla dessa länders folkmusik på djupet. Anna och Rowan Rheingans spelar fiol och sjunger och är dessutom multi-instrumentalister: de utnyttjar skickligt banjo, fotstamp, strängtrumma (tambourin à cordes), enhandsflöjt (flabuta) och spoken words i sin musik.

På scen är Rheingans oefterhärmliga. Under konserten bjuder de på musik från deras senaste album Receiver, som har starka influenser från svensk och fransk nutida folkmusik. Det innehåller sånger om naturen, om myter, skönhet, sorg och tyst politisk ilska. Där finns även danslåtar som pulserar med djupa, förunderliga borduntoner och skuggor av fotsteg.

Till dans är The Rheingans Sisters en virvelvind. De har lång erfarenhet av att spela till svenska danser på svenska spelmanstämmor och festivaler, men har också livat upp franska festivaler som ”Grand Bal de l’Europe” i Gennetines. Så det är inte omöjligt att vi får lära oss en och annan fransk dans också.

The Rheingans Sisters har fått och blivit nominerade till flera prestigfyllda musikpriser i England, bland annat ”Bästa originalspår” (2016, pris) och ”Bästa band” (2019, nominering) på BBC Radio 2 Folk Awards.

ENTRÉ

220kr ordinarie/
160kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen