Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
I slutet av juni spelar Hälsinge Låtverkstads ensemble på 20 ungdomar föreställningen “The Devil Went Down To Holmsveden” i Järvsö och Hudiksvall. Sång, spel, dans vävs ihop med historien, som specialskrivits för Hälsinge Låtverkstad av Maya Lindh.
Fyra ungdomar är på väg till Westerndagen i Holmsveden för att spela med Hälsinge låtverkstad. Men en av dom har andra planer; han har hört att om du i fullmånens sken går upp på Djävulsberget just den här natten kan en mystisk ritual göra dig till den bästa och mäktigaste fiolspelaren i mannaminne! Men något i ritualen går snett, och gänget hamnar 200 år tillbaka i tiden, där dom möter cowboysen i Holmsveden och Bergsfolket i skogen.
Vad är det här för en plats? Vem berättar egentligen sanningen om vad som hänt i staden? Och kommer dom komma tillbaks till nutiden för att hinna se Ol’ Dukes Doodling Yodlers?
En föreställning från Hälsinge Låtverkstad om musik, miljö, livet och vad vi är beredda att offra för att bli bäst i kommunen.
Föreställningar:
21 juni kl 19.00 – Träteatern, Stenegård, Järvsö
22 juni kl 19.00 – Träteatern, Stenegård, Järvsö
23 juni kl 19.00 – Hudiksvalls Teater
Biljettpris: 180 kr
Gratis för ungdomar upp till 18 år.
Biljetter bokas på www.kulturbiljetter.se eller via Stenegårds informationscentrum, tel 0651-34 00 21.
Illustration: Emelie Markgren
Övrig info:
– Platserna är onumrerade.
– Insläpp sker ca 15 min innan föreställningen.
– Föreställningen spelas utan paus och är cirka 1 timme lång.
– Föreställningen rekommenderas från 5 år.
– För bokning av rullstolsplats och plats till ledsagare, kontakta Stenegårds informationscentrum, telefon 0651-34 00 21 (öppet alla dagar 11-15).
– Ledsagare går gratis mot uppvisande av ledsagarbevis.
Varmt välkomna!
Hälsinge Låtverkstad drivs av Studieförbundet Bilda Mitt med stöd av alla Hälsinglands kultur och musikskolor samt Kultur Gävleborg.
Till toppen