Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

I alla år har det funnits en massa ljug, men hur mycket sanning som finns i ljuget, det vet ingen…

Tågtunnel 263 – I sägnernas spår är en folkmusikföreställning där Svanskogs Postiljon tar med dig på en resa längs med järnvägen där ni får träffa både vallflickor, rallare och ett och annat mystiskt väsen. I föreställningen som har urpremiär den 13 augusti 2022 får du höra musik hämtat ur det lokala folkmusikarvet, nyskriven musik av våra artister och hela föreställningen baseras på skrönor, myter och berättelser insamlade från Svanskogs befolkning.

I Svanskog, närmare bestämt Bollsbyn, finns en 263 meter lång järnvägstunnel. Det är den längsta tunneln som finns på Sveriges museijärnvägar. 2022 lanserar Folkmusik i Svanskog kulturprojektet Tågtunnel 263, där vi under en treårsperiod årligen kommer att sätta upp en ny unik föreställning i tunneln.

När du köper din biljett får du en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Parkera i Svanskog eller Åmål och res med veteranfordon fram till tunneln. Där får du enklare förtäring och dryck (vegetariska/veganska alternativ och allergivänliga alternativ finns). Därefter träder du in i tunneln och upplever föreställningen I sägnernas spår innan du åker med veteranfordon tillbaka till orten du reste från.

Allt detta ingår i biljettpriset:
Till toppen