Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Minifestival: Fokus Latinamerika – Empanadas & vino

Vi har det stora nöjet att presentera värdsartister från fyra latinamerikanska länder och dess rika musikaliska skatt: Brasilien, Uruguay, Chile & Argentina. I en minifestival med Tango, candombe, folkmusik och brasilianska inslag. En minifestival med musik och sång kryddat med goda smaker av klassiska empanadas serverade med vino tinto!
Konsert 1: 14.30 – Juan Falú & Carlos Moscardini, Argentina
Två av den argentiska folkmusikens allra främsta ambassadörer. Juan Falú och Carlos Moscardini. En unik möjlighet att få uppleva två virtuoser i fingerspetsen och deras musik. Juan Falú. Gitarristen och kompositören är en av den Argentinska folkmusikens viktigaste personligheter. I sina många kompositioner för gitarr gestaltar han den argentinska musikens själ och hans låtar framförs av de mest framstående argentinska artisterna. Juan Falù har en erkänt djup förståelse för sitt hemlands musik och för sin fantastiska improvisationskonst har han kallats ”realtidskompositör” av den Uruguayanske världsgitarristen. Carlos Moscardini är en av Argentinas mest framstående musikprofiler som med sitt enastående gitarrspel tagit den argentinska tangon till helt nya nivåer. I spåren efter sångaren, gitarristen och författaren Atahualpa Yupanqui och kompositören och gitarristen Eduardo Falú har han både fördjupat kunskaperna om den argentinska folkmusiken och utvecklat den vidare med nya uttryck och samtida dimensioner. Båda har tidigare medverkat på Uppsala Internationella gitarrfestival.
Konsert 2: 16.00 –  Don Siqueria Lima, Uruguay / Brasilien
Prisbelönta gitarrduo Siqueira Lima är två av världens i särklass främsta gitarrduo-gitarrister. De har en helt unik scenutstrålning och deras live-framträdanden är något alldeles särskilt. De har en fenomenal internationell karriär med konserter vid de större festivalerna och konsertscenerna världen över. På programmet både musik från Brasilien och Uruguay.
Konsert 3: 17:00 – Marcelo Colon & David Azan, Chile
Marcelo Coulon är en chilensk musiker och kompositör. Han har varit medlem i det berömda chilenska bandet Inti-Illimani, där han spelar quena, piccolo, flöjt och mexikansk guitarrón. I duo med David Azán har sina rötter i La nueva la cancion chilena.
Denna konsert presenteras även i samarbete Svensk-Chilenska Kulturinstitutet.
Föreställningen ingår i en exklusiv konsertserie i samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival.
Till toppen