Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Sveriges Spelmäns Riksförbund samlar sedan 75 år tillbaka utövare och intresserade inom folklig musik och dans från hela Sverige. Detta jubileum kommer att firas med en unik jubileumskonsert där denna geografiska mångfald sannerligen kommer att exponeras!

Dalarna har flest medlemmar i förbundet och storspelmannen från Leksand, Knis Karl Aronsson valdes också till förbundets första ordförande 1947. Därför är det naturligt att fira jubileet i landskapet, närmare bestämt i Moraparken lördagen den 1 oktober kl 15, i samband med Höststämman.

Folkmusikgruppen Breda Gatan, som består av KjellErik Eriksson fiol, innehavare av Zorns guldmärke, Johanna Bölja sång, Emma Härdelin sång, Ola Hertzberg nyckelharpa, fungerar som husband genom konserten och kommer att presentera några av de skickligaste folkmusikerna från hela Sverige. En unik konsert med en lika unik spännvidd geografiskt som programmässigt med solister som Pelle Björnlert från Småland som även han är innehavare av Zorns guldmärke och har precis släppt soloskiva, Siw Burman riksspelman från Västerbotten. På scen kommer också Lotta Johansson och Brita Ström, två av våra mest meriterade folkdansare, att finnas liksom en ungdomsgrupp med elever från Dalarnas kulturskolor och pedagoger.

Till toppen