Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Välkommen till Folkmusikkaféet!
Volkmusik och dans varje fredag
På en STORDANSKVÄLL är det dans hela kvällen – ingen konsert!
Två artister turas om med att spela (och tralla) så att det blir dansmusik utan avbrott i tre timmar.
DANIEL PETTERSON
Daniel Pettersson har under hela sitt yrkesverksamma liv som folkmusiker har Daniel jobbat med att levandegöra arkivmaterial och sprida den traditionella musiken och kulturen. Intresset för den äldre traditionsmusiken från Västerbotten och södra Lappland har gått som en röd tråd genom Daniels musikskapande. Det äldre skandinaviska tonspråket, nyckelharpans bordunklang och låtarnas funktion som dansmusik utgör grunden i Daniels musicerande.
ISA HOLMGREN
Isa Holmgren är en svensk vokalist baserad i Oslo med rötter i den traditionella folkmusiken från Sverige och Norge. Som soloartist har hon fördjupat sig i dansmusiken från Västra Värmland och Finnskogen med särskilt fokus på den asymmetriska polstraditionen och samspelet mellan dansare och dansmusiker. Hennes första soloskiva “Efter Eda” släpptes på Ransäterstämman 2019 och fick ett varmt mottagande.
Dagen efter stordanskvällen, lördag 25/11, har Isa vis- & trallkurs:
https://fb.me/e/wjz1g5dp
______________________
17:30-19:15 Spelmanslaget
18:00-19:30 Danskurs (se kursinfo)
18:30-19:30 Visstuga – Kenneth Dalbris lär ut folkvisor från Västsverige
18:30-19:30 Peter Nordqvist & Marie Schoonderwaldt lär ut senpolska från Haverö. Spelmän: Karin Westerståhl och Lennart Ehn
20:00-23:00 Daniel Pettersson och Isa Holmgren spelar/trallar till dans
Kafévärd denna afton är FMK:s styrelse med vänner
______________________
Pris: 85-160 kr
VUXEN 160 kr (ordinarie) 130 kr (medlem)
UNGDOM/STUDENT 85 kr (ordinarie) 65 kr (medlem)
RFoD-MEDLEM 140 kr (ordinarie) 110 kr (medlem)
BARN/MEDJÄLPARE Gratis
Inträde betalas på plats. Via Swish, med kort eller kontant.
Ungdomar under 26 år – se hit!
Vid köp av medlemskap (50 kr) får du gratis entré vid ditt första besök. Gäller kvällar som Folkmusikkaféet själva arrangerar
______________________
Servering
Kaffe och te, alkoholfri öl. Kakor. Smörgåsar, ofta i form av buffé (även veganskt). Med viss variation i utbudet från vecka till vecka beroende på vilken förening som ansvarar för kaféet.
Tillgänglighet
Huvudentrén har trappor. Om du behöver finns också en hiss som går från ungdomsgården. Be någon påkalla entrévärdens uppmärksamhet så att de kan låsa upp, och gå sedan runt hörnet och in på gården. Det är skyltat fram till dörren och innanför dörren är det skyltat till hissen.
Till toppen