Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

KURSBESKRIVNING

På den här kursen kommer du att få arbeta med arrangering och samspel i folkmusikstil. Vi lär oss att använda olika verktyg som till exempel tersstämma, riff, komp, bordun och arrangerar låtar tillsammans. Vi kommer även att arbeta med samspel, hur man spelar tillsammans och vad man kan tänka på då.

Spelkursen ges vid två fristående tillfällen, 28 januari och 22 april. Det andra tillfället bygger vidare på kunskaperna från det första men det går bra att delta vid bara ett av tillfällena, beroende på vad du är mest intresserad av och vilka förkunskaper du har.

Under kursen i januari fokuserar vi på att prova olika arrangeringsverktyg och tekniker i färdiga arrangemang medan vi 22 april fördjupar oss i teorin bakom och övar på att själva skapa arrangemang och variera samspelet i konstellationer av olika storlek.

Denna kurs blir som ett koncentrat av ämnet folkmusikarrangering som Niklas har undervisat i på ESI under 25 år nu. Ett ämne som handlar om samspel i folkmusikstil, från duo till spelmanslag och stora grupper.

Till toppen