Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Hyllade Malmöbaserade bandet Sikallili delar kvällen med duon Rostam & Bamshad Mirlashari! 

 

Sikalalli

Malmöbaserade Sikalalli består av fyra musiker som förenats av sin kärlek till arabisk musik och andalusiska mwashah. Gruppen bjuder på en blandning av gamla sånger, muwashahat och aleppo quddoud som speglar uttrycket i den gamla arabiska musiken som var populär i början och mitten av 1900-talet.

Sara Abu Eljebain – sång
Batool Abu Al-Aradat – sång, tamburin och daff
Imad Al-Tamimi – sång och oud
Yazan Alqaq – sång och slagverk

Far och Son – Baluchistan lever i Musik

Rostam Mirlashari är utbildad via Kungliga Musikhögskolan i Stockhom och är kanske mer känd som ”Prince of Balochi music” och som vokalist i den multikulturella gruppen Golbang. Från hans hemstad i Balochistan har han tagit med sig en rik musiktradition som han utvecklat i harmoni med andra traditioner i hans olika band. Den unika rösten och det inre uttrycket är hans signum. Hans sista projekt heter Rozhnak (som betyder Ljuset på baluchiska). Albumet blev släppt i mars 2022. Rozhnak har fått äran att bli nominerad som årets utgåva / album på Folk & Världsmusikgalan i Sverige 2023. Rostam Mirlashari har även blivit nominerad som årets traditionsbärare på samma Folk & Världsmusikgalan 2023 och har vunnit det.

Bamshad Mirlashari är kompositör, låtskrivare och pianist. Bamshad Mirlashari är född och uppvuxen i Stockholm. I samarbete med sin far Rostam Mirlashari producerade han år 2022 skivan Rozhnak där har även arrangerade alla av albumets låtar. Han har också börjat släppa egna verk i samarbete med många unga talangfulla musiker – under namnet Harakatt.  Bamshad Mirlashari har varit involverad i olika svenska TV- och radioprogram sedan 10 års ålder. Bamshads passion är att utforska och lära sig om olika musikgenrer runt om i världen och sedan kombinera dem med sin egen touch av musikalitet.

Som duo kommer de framföra båda folkliga och nyskrivna låter på baluchiska, persiska, svenska och även persiska (Dari) från Afghanistan.
Konserten vill Rostam och hans medmusiker dedikera till folket i Baluchistan och revolutionen Woman Life & Freedom i Iran.

Rostam Mirlashari – sång och tanborag
Bamshad Mirlashari – piano och backing vocals

I samarbete med Bilda Folk

ENTRÉ

180kr ordinarie/
120kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 18.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 6pm – dance workshop 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen