Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Sånger och poesi om passionerad kärlek, smärta och svidande avsked

Smärta, melankoli och lidelse.

Sevdah har kommit att betyda många saker genom åren, men ursprungsbetydelsen av ordet är kärlek. Malmöensemblen Sevdalini framför denna afton sin gripande tolkning av musikskatten – sånger och poesi om passionerad kärlek, smärta och svidande avsked.

Kvartetten Sevdalini bildades 2017 och består av sångaren Mehmed Jakic, violinisten Samuel Lundström, cellisten Clara Ljungkvist och gitarristen David Kappelmark. Ikväll spelar de tillsammans med slagverkaren Stephan Jarl och kontrabasisten Jesper Norberg.

Den traditionella lyriska sången som kallas för Sevdalinka har sitt ursprung på Balkan och är djupt rotad i främst Bosnien och Hercegovina, men även i Serbien, Montenegro, Kroatien och Nordmakedonien. Musiken och poesin har tolkats och framförts i över 500 år, och har formats och omformats i möten mellan olika kulturer och traditioner i området.

Sevdalini låter i sitt skapande sina olika musikaliska bakgrunder färga musiken. Samtidigt som vi känner av rytmen från Sarajevos pulserande gator, kan vi höra stråk av både klassisk musik, svensk folkmusik och flamenco.

Mycket av musiken som framförs denna kväll kommer att finnas med på Sevdalinis kommande, andra album.

ENTRÉ

200kr ordinarie/
140kr medlem Stallet/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen