Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Mellanöstern i melankolisk jazzton

Saman Alias är klarinettist och kompositör som jobbar både internationellt och i Sverige i många år.

Den svenska jazzen tilltalar mig och jag är imponerad över hur en del jazzkompositörer har lyckats kombinera svensk folkton med jazzens musikaliska uttryck. Detta har inspirerat mig i mitt spelande och komponerande.

Saman Alias tredje album ”Lavin” skrevs i samarbete med pianisten Johan Ericsson för en kvartett med piano, bas, trummor och klarinett. De nakna melodierna vecklas varsamt ut i strama och avskalade arrangemang. Här ges också mycket utrymme för soloimprovisationer. Kärleken till Mellanösterns modala och melodiska tonsystem maqam löper som en röd tråd genom skivan, men dess tydligaste drag är kanske ändå melankolin.

Kvällens gäst – Mahsa Poorramazan

Mahsa är en professionell dansare som specialiserat sig på iransk folkdans och virvlande sufidans. Hon har även utövat balett. Sedan ett år tillbaka uppträder Mahsa med världsmusikorkstern Golbang på olika etablerade scener i Sverige och med sin samadans har hon uppträtt solo på flera betydelsefulla scener såsom Södra teatern och Kungsträdgården på den stora Eldfesten. I Iran undervisade hon i iransk folkdans, sufidans och balett.

Saman Alias – klarinett
Mahsa Poorramazan – dans
Pasi Pasanen – dragspel
Johan Ericsson – piano
Rickard N. Jokela – bass
Isac Cronholm – trummor

I samarbete med kulturföreningen Farhang.nu 

ENTRÉ

200kr ordinarie/
140kr medlem Stallet/medlem Farhang/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen