Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Två energisprudlande duos delar kväll med varsin konsert och spel till dans!

Rubinsztein/Karlsson – skivsläpp ”Värmland”

Rubinsztein/Karlsson är duon som drivs av sin starka längtan efter att få folk att vilja dansa! Med en naturlig råhet och varm känslighet tar de sig an den traditionella musiken från Värmland och gränstrakterna till Norge på ett personligt och självklart sätt. Anna Rubinsztein och Anna Karlsson presenterades för varandra sent en natt på Ransäterstämman utanför södra logen 2012. Sedan dess har de följts åt på sin stig genom musiken där spelmän och förebilder från tidigare generationer inspirerat och visat vägen framåt.

Rubinsztein/Karlsson släpper nu debutalbumet ”Värmland”. 14 guldkorn som pendlar mellan vemod och eufori på värmländska.

Förbered er på ett ordentligt drag under galoscherna!

Anna Rubinsztein – viola d’amore
Anna Karlsson – viola d’amore och moraharpa

Erika & Cecilia

Med nya albumet Allegro violento (Gammalthea 2019) levererar uppländska musikerna Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm kraftfull, känslosam folkmusik med mycket intensitet, där kärleken hela tiden finns som en röd tråd genom låtarna. Musiken bygger på två akustiska instrument (fiol och nyckelharpa) och Erikas och Cecilias röster som kompletterar och berikar varandra, i traditionella låtar såväl som i deras egna nykomponerade material.

Erika och Cecilia har turnerat såväl i Sverige som internationellt och har bl.a. medverkat på flera av Europas största folk- och världsmusikfestivaler. De är också medlemmar i gruppen Systerpolskan, initierad av Benny Andersson.

Erika Lindgren Liljenstolpe – fiol
Cecilia Österholm – nyckelharpa

Stallet Friends är Stallets scen för externa producenter/arrangörer inom folk & världsmusikgenren.

ENTRÉ

200kr ordinarie/
140kr medlem Stallet/
120kr studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen