Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Den kubanske pianisten Roberto Fonseca har släppt nio soloalbum, samarbetat över genrer, nominerats till en Grammy Award och turnerat världen över flera gånger om. Han har utropats till Kubas mest spännande pianist av the Guardian. I sitt senaste projekt vill Fonseca återuppliva en mytomspunnen kabaré i Montmartre från 1930-talet. Med sitt sju-mannaband bjuder han in publiken till den atmosfären, omringade av de berusande klassikerna från det galna tjugotalet.

 

Roberto Fonseca blev uppmärksammad internationellt när han lyckades med, det till synes omöjliga, att framgångsrikt ersätta den framlidne och briljante Ruben Gonzalez i Buena Vista Social Club. Efter det har han fortsatt att bevisa att han inte bara är en bländande ackompanjatör, utan en modig originalkompositör och artist som behärskar en häpnadsväckande mängd olika stilar.

 

Även om Roberto Fonseca idag är synonymt med förnyandet av kubansk musik – allt från hiphop till elektronisk musik via soul eller funk – är pianisten ändå fäst vid Kubas extraordinära musikarv. I ett exceptionellt projekt vill han återuppliva den legendariska Montmartre-kabarén ”Cabane” från 1930-talets Paris. En kabaré dit man kom för att dansa mambo, rumba eller salsa. Det blir en resa genom tiden, festlig och uppsluppet, ett möte för swing, dans och sensualitet, i en tid där behovet av eskapism gör sig påmind varje dag.

 

Mix Musik och Musik i Syd

 

På scen:

Roberto Fonseca: piano, sång

Ruly Herrera: trummor

Yandy Martinez: kontrabas

Jimmy Jenks: tenorsaxofon

Javier Zalba: barytonsaxofon, flöjt

Andres Coayo: slagverk

Carlos Calunga: sång

Roberto Millonario Jr: trumpet

https://youtu.be/jn0gAFgSYp4

Till toppen