Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Plastic Paddy firar 30-årsjubileum!

 ~ Faluband ~ Irländsk musik ~

Välkomna att fira Plastic Paddys 30-årsjubileum med oss!

En helkväll där bandet bjuder på blandat innehåll.

 

Lördag den 22 oktober

Kulturhuset tio14 – Falun

 

PROGRAM:

 

16.00-18.00 Workshop – välj på irländsk sång eller låtutlärning på instrument (komp och melodi)

18.00 börjar Matservering och PUB

19.00-20.00 Dansutlärning – irländsk dans

20.30 KONSERT

Falubandet Plastic Paddy har spelat irländsk musik tillsammans länge. 1988 framträdde vi för första gången för betalande publik, på Café Lyktan på Folkets hus i Falun. Att vi 30-årsjubilerar först nu, 34 år och 350 spelningar senare, skyller vi på pandemin. Och på att tiden går för fort.

 

Vi har spelat i bystugor, på festivaler – t o m på Peace and Love, i konsertlokaler, på pubar i Dalarna, runt om i Sverige, några gånger i Norge och Finland. Med åren har den irländska repertoaren blivit allt mer mixad med våra egna kompositioner. Vi har ofta spelat till dans: Andrew Scotts Ceilidh Show är en attraktion i sig själv. Han får det att bli roligt att dansa även om det trasslar sig i turerna. 

 

Vi gläds åt vår öppna spelsession på puben Dublin i Falun kring vårt gemensamma intresse en gång månaden. Skaran runt bordet växer år från år – liksom den gemensamma repertoaren. Några låtar och sånger kommer vi att lära ut vid vår workshop i irländsk musik som arrangeras på eftermiddagen den 22 oktober. Kanske värvar vi några flera sessiondeltagare här?

 

Vi ser fram emot att få komponera en minnesvärd jubileumskonsert med highlights från vår repertoar genom året. Välkomna!

 

Plastic Paddy

 

Eamonn O´Reilly, sång, gitarr och true stories

Janne Åslund, fiol

Eva Kvarnström, dragspel och piano

Erik Westholm, flöjt

Magnus Hellsing, flöjter och whistle

Andrew Scott, dans

Till toppen