Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Den 7 maj kommer Anna-Karin att lära ut låtar från Norge och Västsverige på fiol. Hennes repertoar består av pols från Røros och Glava, gangare från Setesdal, hurv från Särna, springleik med mera.
Anna-Karin varvar låtspel med historia om musiken och dess ursprung. Vad har musiken från Norge och Värmland gemensamt? Vad är egentligen en hurv? Har traditionsmusiken några gränser? Det blir både enklare låtar och kringliga, kluriga bitar.
Utlärningen kommer att ske på fiol. Alla instrument är hjärtligt välkomna men var beredd på att det blir mycket melodispel.
Anmäl dig till kursen senast måndag 2 maj här:
https://www.bilda.nu/…/pa-gransen-latkurs-i-norsk…
Om Anna-Karin
Anna-Karin är en musiker och pedagog från Småland som är bosatt i Malmö. Från de småländska slängpolskorna har hon förälskat sig i musiken från vårt grannland Norge och den norska folkmusiktraditionen har blivit hennes stora passion. På fiol och hardangerfela spelar hon allt från kärva Orsapolskor, flödande norska gangare till dansant värmlandspols.
Med studier på Malungs folkhögskola och Världsmusikprogrammet i Göteborg i ryggsäcken har Anna-Karin en bred genrekunskap och traditionskännedom.
Idag undervisar hon på både Skurups folkhögskola och Trelleborg Kulturskola som fiollärare, samt jobbar som frilansmusiker. Anna-Karin spelar bland annat med Maine Coon trio.
Till toppen