Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Under pandemiåret 2021 anordnade Västerbottens Spelmansförbund en visstuga på distans där sångsugna fick möjlighet att delta i vissång via mötesplattformen Zoom. Det var vid det tillfället ett initiativ som framför allt utformats för att fungera under rådande restriktioner, men det gav också en plattform för att nå ut till nya målgrupper. Nu sker en omstart av denna aktivitet, med första träffen Söndag 28 april 2024, kl 19.00. Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna oavsett var än i världen man bor. På första träffen bestämmer vi frekvens och generellt upplägg för kommande träffar, och sjunger visor såklart! Kursen är gratis för medlemmar och kostar 400 kr för icke medlemmar.

Anmäl intresse här

Hur fungerar det rent praktiskt?
För att delta behövs appen Zoom, den är gratis och kan användas direkt i webbläsaren (https://zoom.us/). Tyvärr medför teknikens begränsningar att det inte fungerar bra om alla sjunger samtidigt med påslagna mikrofoner. Därför är det enbart en person åt gången som har sin mikrofon påslagen. Övriga deltagare lyssnar och sjunger med med sin mikrofon avaktiverad/”mutad”. På det sättet lär vi ut nya visor, oftast med lokal anknytning, delar nya varianter och repeterar den gemensamma repertoar som vi tillsammans bygger upp. Den som vill, uppmuntras till att delta i utlärandet av nya visor, men det går också bra att delta enbart för att lyssna och sjunga med för sig själv.

Självklart är detta inget substitut till att träffas och umgås ”på riktigt”. Därför kommer vi att kombinera online-visstugan med fysiska träffar. Den första planeras att äga rum under Kyrkhelgen i Skellefteå, lördag 29 juni, vi kommer också att träffas under Burträsksvängen 20 juli. Se
Burträsksvängen – Norra Sveriges största spelmansstämma (burtrasksvangen.nu)

Visstugan anordnas i samarbete med Sensus, ansvarig och primär kontaktperson är Jimmy Utterström (jimutt@outlook.com, 072-7273049)

Till toppen