Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
”Från storstaden och asfalten till de finska skogarna.”
SisuPlatense är Tangoduon där Finland möter Argentina. Med Malmö som bas presenteras ett dynamiskt möte mellan två kulturer i ett program där musiken varvas med berättande om tangons rika historia. Det är en unik musikalisk resa som speglar bredden i musiken och dess tradition med allt från den rena tangomusiken till det konsertanta och dansanta.
Låtar från tangons födelseplats, finska vemodiga melodier tillsammans med en krydda folkmusik blandas med berättelser om en genre som lever och utvecklas än idag med en ny puls…
Duons musikaliska bakgrunder har gjort att de har landat i en spännande kontext där instrumenten: bandoneon, nyckelharpa, gitarr, fiol och piano mixas och skapar ny musikalisk atmosfär.
Duon presenterar även sina egna kompositioner där folkmusik möter tango, Finland möter Argentina. Med tydliga referenser från två kontinenter med stark påverkan av nutiden i Malmö.
Medverkande:
Hedda Heiskanen: piano, nyckelharpa, fiol, etc.
Juanjo Passo: bandoneon, gitarr
För frågor eller mer information kontakta:
Bengt Larsson
E-post: musik@kallmyr.se
Telefon: 0651-38044
Mobil: 070-658 71 24
Inträde 180 kr, betalas i dörren (kontant eller Swish: 1234 79 29 09). Fika i pausen ingår i priset. Swisha gärna inträdet i förväg. Glöm inte att ange namn. Läs mer: https://musik.kallmyr.se/forkop/
Arrangör: Ljusdals bygdegårdsförening i samarbete med Kultur Gävleborg och FolkMix.
Till toppen