Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Marit Westling kommer från Hamar. Hon har en master i folkmusik från Norges Musikhögskola. Hon är musikalisk ledare för Österdölenes Spellmannslag i Oslo, som är ett av Norges bästa spelmanslag.
Marit jobbar som fiolpedagog i kulturskolan. Hon jobbar också med Hedmark Juniorspellmannslag.

Thomas Westling kommer från Bollnäs. Han har växt upp i en folkmusikfamilj, där far Hugo var den första läromästaren. Far och son spelade mycket tillsammans, och genom detta samspel utvecklade Thomas ett sinne för harmonier och ett sätt att lägga andrastämmor till låtarna.Marit och Thomas möttes 1997, och har sedan dess utforskat och lärt sig varandras många olika musiktraditioner och spelstilar.Eftersom Marit är en stark melodispelare, och Thomas har en förkärlek till andrastämmor så utfyller de varandra musikaliskt

Måndagskvällar på Boda Gammelgård

1981 undersökte hembygdsföreningen vad som arrangerades i närområdet. Då visade det sig att det var program nästan varje kväll i veckan på sommaren. Den enda kväll där det inte fanns några program eller danser var på måndagskvällar och inför sommaren 1981 beslutades att starta ”Musikkvällar på Boda Gammelgård”  under sommaren.

När de första konsertprogrammen planerades inför 1981 var dansen mycket viktig och därför var det redan från början fokus på dans: ”Undervisning i att dansa Bodapolska med spelmän från Boda” med Mats Bäckstam som återkommande dansledare.
Dansen har varit viktig och funnits med vid konserterna där upplägget av kvällen därför alltid varit att först har det varit ett konsertprogram i omkring en timme och efter en paus så har kvällens musiker spelat en stund till dans.

Boka biljetter till Måndagskväll på Boda Gammelgård med Marit och Thomas Westling (nortic.se)

Till toppen