Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Anders Bjernulf och Lars-Gunnar Björklund har spelat tillsammans sedan skolåldern då man gick i samma klass på Rättviksskolan i slutet av 70-talet. Samspelet med Stig Ivars kom som en naturlig följd av gemenskapen i kretsen runt Pers Hans som under hela 80-talet samlade unga rättviksmusiker till cirklar, kurser och sommarens alla spelmansstämmor. Anders och Pers Hans har genom åren turats om att spela med Lars-Gunnar och Stig i trioformat. Anders och Stig spelar fiol och turas om i stämspelet. Lars-Gunnar spelar dragspel och tillsammans har man gjort många resor med konserter i stora delar av Europa och USA. Musiken man spelar kommer primärt ifrån Rättvik med tonvikt på Östbjörka och i tradition efter Pål Olle och Pers Hans.

____________________________

Måndagskvällar på Boda Gammelgård:
Våren 1981 undersökte hembygdsföreningen vad som arrangerades i närområdet. Då visade det sig att det var program nästan varje kväll i veckan på sommaren. Den enda kväll där det inte fanns några program eller danser var på måndagskvällar och inför sommaren 1981 beslutades att starta ”Musikkvällar på Boda Gammelgård”  under sommaren.

När de första konsertprogrammen planerades inför 1981 var dansen mycket viktig och därför var det redan från början fokus på dans: ”Undervisning i att dansa Bodapolska med spelmän från Boda” med Mats Bäckstam som återkommande dansledare.

Dansen har varit viktig och funnits med vid konserterna där upplägget av kvällen därför alltid varit att först har det varit ett konsertprogram i omkring en timme och efter en paus så har kvällens musiker spelat en stund till dans.

Till toppen