Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Lodestar Trio er et banebrytende nytt samarbeid mellom stjernene fra den skandinaviske folkescenen Erik Rydvall og Olav Mjelva, og den britiske fiolinvirtuosen Max Baillie. Sammen bringer de en ånd av groove og improvisasjon inn i barokkmusikken ved å bringe den inn i en folkemusikkverden der den svenske nyckelharpen og den norske hardingfela møter fiolinen.

_______________________________

Måndagskvällar på Boda Gammelgård:

1981 undersökte hembygdsföreningen vad som arrangerades i närområdet. Då visade det sig att det var program nästan varje kväll i veckan på sommaren. Den enda kväll där det inte fanns några program eller danser var på måndagskvällar och inför sommaren 1981 beslutades att starta ”Musikkvällar på Boda Gammelgård”  under sommaren.

När de första konsertprogrammen planerades inför 1981 var dansen mycket viktig och därför var det redan från början fokus på dans: ”Undervisning i att dansa Bodapolska med spelmän från Boda” med Mats Bäckstam som återkommande dansledare.
Dansen har varit viktig och funnits med vid konserterna där upplägget av kvällen därför alltid varit att först har det varit ett konsertprogram i omkring en timme och efter en paus så har kvällens musiker spelat en stund till dans.

Boka biljetter till Måndagskväll på Boda Gammelgård med Lodestar Trio (nortic.se)

Till toppen